Over Ons

Mijn naam is Annelies van Beersum. Samen met mijn moeder Rikie woon ik in Netterden. Een klein dorpje in de achterhoek. Onze hobby is onze negen honden, waar wij lief en leed mee delen. Zelf werk ik als docent Engels in het voortgezet onderwijs.

Het begon ooit in 1982 toen Rikie in de krant een advertentie voor een hond zag die met spoed weg moest. Terry werd door ons gered uit een wreed huishouden en heeft de rest van zijn leven met ons mogen delen. Nadat hij in 1992 was overleden kon ik niet wennen aan de leegte die hij achterliet. Na lang zeuren mocht ik eindelijk op 4 december 1993 mijn nieuwe vriend, de Labrador Wiljean's Rowan, mee naar huis nemen. 

En hier begon het voor mij allemaal. We liepen samen gehoorzaamheidscursussen, gingen de jachttraining (KNJV) doen en we begonnen mee te doen met shows. Ondertussen kwam er een tweede vriend, Wiljean's Branko, bij. 

In 2002 ging ik op mezelf wonen. Mijn eerste Beagle, Geable van de Oppershoeve, deed zijn intrede. Ook al volgde er meer Beagles, Geable was mijn allergrootste vriend. Helaas heb ik hem in 2010, na een korte agressieve ziekte, in moeten laten slapen.

We zijn nu ruim 30 jaar verder en we hebben onze hobby verder uitgebreid. We zijn verhuisd zodat zij meer ruimte konden hebben. Rikie en ik zijn veel weekenden te vinden op diverse hondenshows in binnen- en buitenland. Ik show actief met de Beagles en mijn Alpenländische Dachsbracke. Wij zijn daarnaast veel als ringmedewerker te vinden op vele shows en clubmatches. Ook ben ik actief binnen de kynologie als bestuurslid en vrijwilliger van diverse verenigingen.

Ondertussen heb ik mijn diploma's EHBO voor honden, KK1 en KK2 behaald. Ook heb ik de cursus E&B (exterieur en bewegingsleer) afgelopen jaar behaald en ben nu bezig begonnen als aspirant keurmeester exterieur. Verder heb ik nog diverse colleges, bijscholingen en cursussen gevolgd. 

Op dit moment fokken wij niet actief. In de toekomst is de bedoeling dat ik me meer ga richten op de Alpenländische Dachsbracke binnen Nederland. Echter we wachten eerst op de komst van onze eerste teef van dit ras. Hopelijk kunnen wij begin 2016 deze uitbreiding verwelkomen.

Geable's Pride - de naam

Wat is nu de oorsprong van onze kennelnaam?

Dat is ontstaan toen mijn broer en ik klein waren. Wij draaide altijd letters in woorden om en creeërde zo onze "eigen" taal. Een Beagle werd dus uitgesproken als Giebel. Toen mijn eerste Beagle dus in huis zou komen, was de naam direct al bekend. Door de letters B en G om te draaien kreeg je Geable. Geable was een geweldige maat voor mij. Mijn allerbeste vriend, maar voor mij niet geschikt voor het fokken. Daarom besloot ik om de kennelnaam naar hem te vernoemen. Zo leeft mijn Geable (die helaas in 2010 is overleden) voor altijd door in de nakomelingen van onze kennel.