Archief nieuws 2014

19-06-2015 00:00

Holland Cup

Edo heeft op 12 december meegedaan met de Holland Cup in Amsterdam. Keurmeester was dhr. Jos Roberts. Hij behaalde 1 Uitmuntend, CAC, CACIB, BOB.

 

Benelux Winner 2014

Op 6 september hadden Edo en ik een show in Rotterdam. Op die dag zou de allereerste BENELUX WINNER in Nederland plaats vinden. Een leuke titel om toe te voegen aan het indrukwekkende lijstej van Edo. We hadden keurmeester Per Iversen uit Noorwegen dus op naar Rotterdam.

Om 9:30u zijn we als eerste van die dag aan de beurt. Het valt ons (en bekenden) op dat Edo zo vrolijk is... En dat werpt zijn vruchten af. Edo vindt eht goed dat de keurmeester hem betast, en hij loopt uitstekend.
Dus we mogen de ring snel verlaten met 1U, het CAC, het CACIB, BOB en de titel BENELUX WINNER 2014 (BWNL'14). Erg trots op de man.

In de erering is het een genot om 17 rassen bij elkaar te zien uit groep 6. Iets wat zeer zeldzaam is in Nederland. Hooguit staan er hier vaak 7-9 rassen in de ring. Helaas wordt Edo niet gekozen, maar nog steeds heeft hij er zin in. 

Moe en zeer voldaan keren we huiswaarts. Met Edo en Mystic (die als supporter voor Edo mee was gegaan) op de achterbank... Diep in slaap.

Edo en ik na het winnen van de Benelux Winner Titel
Mystic mocht ook op de foto
 

 

Clubmatch KC De Oude IJsselstreek 2014

Een hele leuke dag op de clubmatch van KC de Oude IJsselstreek. En wat een ongelooflijk resultaat.

In de ochtend ben ik aan de beurt met Edo. Edo wordt op tafel gekeurd aangezien de keurmeester wat rugproblemen had. Geen probleem voor ons, want Edo is ook staan op de tafel gewend. Edo krijgt een schitterend keurverslag en wordt hiermee Beste van het ras. Hij kan dus weer door naar de erering aan het eind van de middag.

Daarna is Jackal aan de beurt bij de Beagles. Jackal doet uitstekend zijn best en staat zelfs bij mij dit keer stil!!!!! Hij wordt uiteindelijke Beste reu en daar ben ik erg trots op. De keurmeester is ook weer erg lovend over hem. 

Ook Mystic mocht mee. Bij de teven is zij als eerste aan de beurt. De keurmeester is erg tevreden en ze wint haar klasse. 

Uiteindelijk mag Hazle ook nog op komen draven. Met Hazle heb ik heel lang niet geshowd. Nadat bleek dat madam het eigenlijk niet zo leuk vond op de shows... Een buitenshow blijkt wel een goede zet te zijn. Ze is vrolijk, staat als een standbeeld op tafel en voor de tafel en loopt keurig mee. Ze wint haar klasse en moet later op voor beste teef tegen Mystic.

Hazle wint deze strijd en wordt dus Beste Teef. Hierdoor moet ze tegen haar broer strijden. Een jaar geleden won haar broer deze strijd telkens, maar de rollen zijn omgedraaid en onze kleine meid wint Beste van het ras. Ik ben enorm trots op haar. Ook zij mag aan het einde van de dag terugkomen voor de groepskeuringen.

Aan het einde van de dag moet ik dus de erering in met beide kanjers. Gelukkig vind ik Lobke Kwak bereid om met Edo te showen. Hazle begint het net namelijk weer allemaal leuk te vinden dus dan maar even zelf met haar lopen en gelukkig kent Edo Lobke goed, dus dat geeft geen probleem.

Beide lopen goed. Edo wordt netjes 2e in de groep, maar tot mijn grote verrassing verslaan Hazle en ik hem. Hazle mag naar plek 1 en wordt daardoor BIG. Ze mag dus terug komen voor de Best in Show keuring.
Ik ben nog trotser op mijn meisje!!!!
Ze wordt uiteindelijk 7e Best in Show.

Het was dus een TOPDAG met geweldige resultaten voor mijn honden. 

Bedankt organisatie voor deze gezellige dag.

 

Europa Sieger 2014

Het was tijd voor de Europa Sieger show in Dortmund. Een jaarlijks terugkerende show. 2 Show in een weekend: een internationale- en een Europa Sieger show. Twee jaar geleden heeft Edo in datzelfde weekend de titel VDH Europa Jugend Sieger behaald.

Dit keer had ik hem voor beide shows ingeschreven. We hebben namelijk nog een aantal punten nodig voor zijn Duits Kampioenschap. Ook wilde we proberen de titel Europa Sieger te behalen. En punten op de speciale Sieger show tellen dubbel....

Vrijdag was Edo voor de Internationale Show aan de beurt. We konden uitslapen, want de keuring zou pas rond 12:15uur (of later) zijn. Heerlijke rustioge start dus. We komen mooi 2 uur van te voren aan. Op de show is het rustig. We vinden een mooi plaatsje vlak bij onze ring en dan begint het wachten. We hebben dit keer een Sloveense keurmeester. Edo oogt ontspannen. Uiteindelijk zijn we aan de beurt. Edo doet wat er van hem verwacht wordt. Hij laat zich goed betasten, staat mooi en attent en loopt uitstekend.
Edo behaald hierdoor de titel Frühjahrssieger 2014, het CAC, het CACIB, een VDH-Anwartschaft en wordt BOB, Nu mogen we heel lang wachten, want de erering begint pas om 17:30uur....
Helaas wordt hij niet geselecteerd in de erering, maar ik ben trots. Ook in de erering loopt hij keurig. En hij heeft toch maar weer dit behaald.

Morgen een dagje uitrusten...
Op zondag kunnen we nog later weg, want we zijn dan pas rond 13:15 uur aan de beurt. Aangekomen in Dortmund is het heel druk. We moeten ver weg parkeren dus eerst een lekkere wandeling met Edo voorafgaand aan enige keuring. Ook op de show is het druk, gelukkig had mijn moeder een goede plaats gevonden. Ik kom erachter dat we minstens een uur uitlopen in onze ring, dus nog volop tijd.

Dit keer een Duitse keurmeester... Deze had de groep op vrijdag gekeurd en keek mij en Edo toen niet eens aan dus ik had een slecht voorgevoel. Echter uiteindelijk als enerlaatste mogen wij aantreden. Hij blijkt onder de indruk van Edo. Hij vertelt mij dat het "ein schönes Exemplar" is en dat hij "ein liebes Wesen" is. Dus het zit goed.
Edo doet weer heel goed wat er van hem wordt verwacht. Hij staat keurig en loopt weer zo gemakkelijk. Ook nu krijgt hij 1U, CAC, CACIB, VDH-Anw en het BOB. Hiermee is hij nu officieel EUROPA SIEGER 2014. En daar kwamen we voor. Dus erg blij.

Nu wachten op de erering die ruim een uur eerder is dan vrijdag. Ook hier loopt hij netjes, maar helaas wordt hij ook nu niet gekozen.

We hebben twee dagen genoten. Vooral ook omdat de erering van groep 6 bestond uit 20-30 verschillende rassen. Dat is zo mooi om te zien. Al die aparte rassen bij elkaar. Zoiets zie je maar zelden en zeker niet in Nederland. Hier zijn het altijd de bekende rassen als Beagle, Rhodesian Ridgeback en nog een stuk of 5 anderen en dan houdt het op.... 
Voldaan keren we naar huis. Een nieuwe titel rijker, maar voor mij is Edo er niks meer of minder om. Mijn kampioen is mijn kampioen en mijn BESTE VRIEND.

 

Lingen 2014

Weer tijd voor de volgende show met Edo. In Lingen kan hij zijn laatste punt (CACIB) om Internationaal Show Kampioen te worden. Dus op zaterdag 26 april zaten we alweer vroeg in de auto.

Daar aangekomen staat er weer een hele lange wachtrij. Daar wordt ik niet vrolijk van. Gelukkig zijn we op tijd binnen en kunnen we een plaats naast de ring zoeken. Eenmaal gesettled, gaat Edo lekker in de bench en moeten we wachten. Direct om 09:30 uur zijn we al aan de beurt.

Edo is lekker rustig. Ook in de ring. Hij doet goed zijn best en laat zich uitstekend betasten. Hij mag na 5 minuten de ring verlaten. Hij krijgt 1 uitmuntend, CAC, VDH-Anwartschaft, CACIB en wordt BOB. Met dit laatste punt voor het CACIB is Edo nu ook Internationaal Show Kampioen.

Nu begint het lange wachten voor de erering. In de erering is de competitie groot. In Duitsland zie je vaak net wat meer brakkenrassen dan in Nederland. Tot mijn verbazing wordt Edo bij de laatste 4 geselcteerd! Wat een mooie overwinningvoor dit zeldzame ras.

Uiteindelijk vallen we net naast het podium, maar we zijn er niet minder trots op. Moe, maar zeer voldaan en met een NIEUWE kampioenstitel keren we terug naar Nederland.

 

Luxemburg 2014

Het is zaterdag 30 maart. Op naar de show met Edo. Edo is ingeschreven voor de CACIB show te Luxemburg. We hebben 1 overnachting in het IBIS budget hotel bij het vliegveld geboekt. Zo kunnen we in alle rust op zaterdag vertrekken.


Aangekomen in Luxemburg, gaan we eerst Edo maar eens uitlaten. Vele bekenden komen we al tegen. Ook allemaal in de diverse hotels bij het vliegveld in aanloop naar de show. 's Avonds gaan we heerlijk uit eten in een Italiaans restaurant.

Op zondag gaan we richting de show. Ons hart slaat over van spanning zodra we de grote rij bij de ingang zien... Edo is altijd erg op zijn hoede in de nabijheid van andere honden en in zo'n rij staan ze allemaal wel erg dicht op hem. Gelukkig staan we bij een aantal Nederlandse exposanten die al heel snel doorhebben dat Edo er moeite mee heeft en dus heel goed hun honden onder controle hebben en bij zich houden. Ik stel dit altijd erg op prijs. 
Edo doet het uitstekend in de rij en zodra we eindelijk bij de ring komen en hij in zijn bench mag, merk ik dat hij een stuk relaxter is. Er zijn er ongeveer 6 voor ons. De keurmeester is zeer streng en geeft enkele voor ons een ZG of zelfs een G. Hierdoor loopt mijn spanning op.
Dan is Edo aan de beurt. De keurmeester is zeer lovend over hem, benaderd hem voorzichtig, waardoor Edo hem gaat vertrouwen. We krijgen zeer goede complimenten. Uiteindelijk mag Edo de ring verlaten als Luxemburgs Kampioen! Hij kreeg 1 Uitmuntend, CAC, CACIB en werd BOB.
Doordat hij in de Kampioensklasse ingeschreven was (Ned. Kamp) had hij maar 1 punt (CAC) nodig om Luxemburgs kampioen te worden. Ik ben ontzettend trots op hem.

Ook heeft hij het CACIB punt gekregen. Hierdoor is hij ook bijna Internationaal Show Kampioen (CIE). Op naar de volgende show om dit ook maar te behalen.

 

Wijchen 2013

Terwijl Jackal vandaag duidelijk geen zin blijkt te hebben, kunnen we merken dat Edo er wel zin in heeft. Gelukkig maar, want deze show kan wel eens heel belangrijk worden...

We zijn er trots op dat de gehele Nederlandse bevolking van de Alpenländische Dachsbracke (2 stuks) beide aanwezig waren. Edo en teefje Dieke gaan strijden om de Beste Alp van het ras... Als eerste moet Edo. Hij loopt erg goed, blijft netjes staan en wordt dan ook beloond met een 1e plaats Uitmuntend, het CAC en het CACIB. Hiermee is Edo nu officieel Nederlands Kampioen!!!

Dieke komt na Edo. Voor haar is het de eerste keer. En ondanks dat ze heel onwennig is, krijgt ze een heel mooi keurverslag en een 1e plaats Zeer Goed. Hierdoor wordt Edo ook gelijk Beste van het ras en mag hij 's middags in de Erering verschijnen.

Ook hier loopt hij heel goed. Helaas wordt hij niet gekozen...

Ik ben hartstikke trots op mijn jongen. Onze nieuwe Nederlandse Kampioen. Een geweldige jongen van wie ik veel geleerd heb. Die mij nog meer van dit ras heeft laten houden en waarmee ik zo geboft heb. Nog steeds ben ik zijn fokkers Maurizio en Lara Orlandi heel dankbaar voor het gestelde vertrouwen...

Kamp. Edoardo NJK'12, VDH-EJS'12, VDH-J-Ch., JW'12, W'12