Mystic overleden

28-07-2016 13:39

Op 26 juli hebben wij plotseling afscheid moeten nemen van onze Mystic (Enigma Perla Vltavy). Terwijl er in de ochtend nog niets aan de hand leek, werd ze binnen een uur zo ziek en leek haar hart ermee te stoppen. Uiteindelijk hebben wij bij de dierenarts besloten om haar te laten gaan.

Onze Mystic was de moeder van ons allereerste eigen nestje en heeft de eerste zes kinderen van "of Geable's Pride" op de wereld gezet. Het was een trots moedertje voor iedere pup, maar ook zeker voor al onze honden in onze roedel. Elke dag vrolijk en druk aanwezig. Uiteindelijk heeft ze twee nestjes gekregen. Van haar laatste nest hebben wij haar zoon hier nog lopen. Ook komt uit haar eerste nest een dochter hier regelmatig logeren. We weten zeker dat zij voortleeft in hen, maar ook in de gedragingen van enkele van onze andere honden die zij heeft opgevoed.

We zullen haar enorm missen, maar weten dat verder lijden bespaard is gebleven. Ze is nu weer thuis bij baasje en haar allerbeste vriend Geable. Rust zacht lieverd.


Nooit meer jouw geblaf als je hoort dat we met het voer bezig zijn in de ochtend. Of als ik niet snel genoeg je koekje kom brengen.
Niet gezellig met mee meelopen naar het veld. Nooit meer topje toffies, nooit meer ruzie om appeltjes.
Nooit meer in de avonde gezellig tegen me aan voor de tv.
Nooit meer: "Mystic kom van die tafel af".
Nooit meer (stiekem) bekers uitlikken of samen koffie drinken.
En...... Nooit meer zwaaien.
Je was onze ADHD hondje... Ons eerste moedertje die pups van of Geable's Pride op de wereld heeft gezet.
Door jou zijn we verliefd geworden op de Alpjes... <3

Nu hoop ik dat je Geable weer gevonden hebt. Je allergrootste en beste vriend. Jullie waren altijd onafscheidelijk. Ik weet in ieder geval dat je het nu niet meer benauwd hebt, zoals gisterochtend.

Vannacht schrok ik een paar keer wakker met een rare nachtmerrie... Om na een paar tellen te realiseren dat het geen nachtmerrie was en dat ik je gisteren echt heb moeten laten gaan.

We hebben samen heel wat meegemaakt beginnend met je reis vanuit Tsjechie naar Nederland. Je was nog maar net 8 weken. Ik was zo trots op je toen je, na in NL alleen maar ZG behaald te hebben, in Engeland op de Kampioensschapsshow van de Beagleclub DERDE werd in een hele sterke openklasse met ruim 30 directe tegenstanders/kampioenen tegenover je en je hiermee levenslang kwalificeerde voor Crufts.... Crufts 2017 stond daarom voor jou weer op het programma. Je vond showen zo leuk!

Het mocht niet zo zijn. Maar je hebt het nu beter en ons verdriet zal snel overgaan in alleen nog maar mooie herinneringen.

Maar nu mis ik je gewoon! De eerste dag zonder je is zo ontzettend moeilijk. Maar gelukkig is daar die Alp die we door jou hebben... Mijn held die me troost en heel goed weet (als enige) wat er aan de hand is. Mijn schaduw sinds ik gisteren thuis kwam van de DA zonder jou. De rest? De rest gaat door zoals normaal al kijken ze toch even om hen heen... Alles gaat net even anders als gisteren en toch mist er één.

Blijf daar boven maar lekker zwaaien lieve meid. Onze clown, mijn Mystinkie. En ik hoop dat je net zoveel topje toffies krijgt als je wilt.

Rust nu maar lekker uit lieve Mystic