Geable van de Oppershoeve

14-12-2010 12:00

Geable (de biebel) was mijn beste maatje. Geboren in Wolvega op 10 mei 2000 bij de kennel van de Oppershoeve. Hij was een geval apart... En ondanks zijn eigenaardigheden en zijn streken, was hij voor mij een perfecte vriend. Lief en leed heb ik met hem gedeeld. 

Maar Geable was niet de makkelijkste. Zo heeft hij veel vernield in zijn leven, was hij zo verzot op eten dat hij zelfs soms in de prullenbak te vinden was. Iets wat hij ook bijna met de dood heeft moeten bekopen toen er een dopje van een fles in zijn darmen vast kwam te zitten. Verder kon hij heel eigenzinnig zijn. Echter hij luisterde perfect en heeft altijd los gelopen zowel in het bos als in de woonwijk. Geable week niet verder dan 1 meter van mijn zijde.

Geable sloeg zich overal doorheen. Was enorm hard voor zichzelf, maar ontzettend aanhankelijk voor ons. Hij kon goed met elke hond opschieten. Pups vond hij minder leuk.

Op 10 jarige leeftijd kreeg hij teelbalkanker. Nadat dit succesvol geopereerd was, moesten we hem na een maand alsnog in laten slapen. De kanker bleek een aggressieve vorm te zijn en zijn hele blaas zat vol.

Op 14 december 2010 heb ik mijn allerbeste vriend moeten laten gaan. En elke dag mis ik hem, maar hij leeft voort in onze kennelnaam en in mijn hart.