Een geweldig showweekend!!!!

14-12-2015 10:20

Afgelopen weekend zijn we naar de grootste hondenshow in Nederland geweest. THE AMSTERDAM WINNER! En wat was het een geweldig leuk weekend. Onze Maura, net in NL, mocht voor de eerste keer mee. Op zaterdag moesten zowel mijn moeder als ik helpen en dus brachten we haar mee om te socialiseren. In het begin vond ze het enorm spannend, maar aan het einde van de dag was ze al een stuk ontspannender. Ik was erg vroeg klaar en kon dus haar heerlijk laten wennen. Ze heeft vanaf mijn schoot alles mooi kunnen zien en meemaken. Wat een makkelijke meid om mee te nemen!

Op zondag had ik zowel Maura als Edo ingeschreven voor de show. We waren al vroeg bij de ring en hebben lekker ons plekje gemaakt. Later kwamen daar nog meer vrienden en bekenden bij. Edo is dit allemaal al gewend, dus ging lekker gelijk slapen in zijn bench. Maura vond het weer wat spannend, maar settelde zich toch heel snel. Ze lag als 4 maanden oude pup lekker los in mijn stoel en zolang ze mij kon zien en/of horen, bleef ze lekker slapen. Super trots op haar.

Rond 12:00 uur zijn we aan de beurt. Eerst met Edo. Edo is best op zijn gemak en loopt keurig. De keurmeester, dhr. Joop Hiddes, was erg weg van hem. Hij vond het een imposante verschijning die een geweldig voorbeeld is voor het ras. Edo krijgt 1 Uitmuntend, CAC, CACIB en wordt Beste v.h. Ras (BOB), want Maura is nog een minor puppy dus geen concurrentie voor hem.

Daarna is Maura aan de beurt. Maura heeft nog nooit in een ring gelopen en nog nooit ringtraining gehad. Ze loopt al heerlijk mee en blijft al keurig staan voor de tafel. Met haar vrije temperament en eigen wil, heeft ze de keurmeester ingepakt. Hij is helemaal weg van haar en geeft ook aan dat hij haar graag mee naar huis neemt. Ze krijgt 1 Veelbelovend en wordt Beste Minor Puppy v.h. Ras.

 

Dat wordt twee keer de erering in. Als eerste met Maura. Een grote ring, omroepinstallatie, grote videoschermen en Maura vindt het allemaal wel mooi! Ze loopt goed en ik ben enorm trots op haar. Ze wordt helaas niet geselecteerd. (Youtube - Best Minor Puppy)

Voor de groep mag ik met Edo opdraven. Ik ben gewend om met Edo er ook direct weer uit te mogen omdat dit ras zeer onbekend is. Tot mijn verbazing en vreugde behoort Edo WEL bij de shortlist van deze enorme grote groep 6. Edo loopt schitterend en heeft er zin in. Edo komt uiteindelijk niet bij de laatste 3, maar zo trots dat hij dit al bereikt heeft! (Youtube - Best Group 6)